středa 10. září 2014

KUŘE NA ČERVENÉM VÍNĚ

na 4 porce si připravíme

4 kuřecí stehenní řízky po 150 g
200 g malých žampiónů
70 g cibule
2 stroužky česneku
200 ml červeného vína
3 PL vody
2 ČL kukuřičného škrobu
2 ČL rostlinného oleje
sůl a pepř
petrželka



1 porce = 1080 kJ


Cibuli nadrobno nakrájíme, žampióny očistíme a větší překrojíme, kuřecí maso zbavíme tučných částí a nasekáme si petrželku.

V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme cibuli s prolisovaným česnekem. Vložíme osolené a opepřené kuřecí maso, které po obou stranách opečeme. Přidáme žampióny a zalijeme vínem.

Zakryté dusíme asi hodinu, dokud kuře není křehké. Maso z hrnce vyjmeme a uchováme v teple.

Kukuřičný škrob rozmícháme ve studené vodě a opatrně vléváme do hrnce za stálého míchání. Necháme povařit asi 3 minuty, stále mícháme.

Kuřecí maso rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou se žampióny a podáváme s vhodnou přílohou a zeleným salátem.

Vhodné jako
OBĚD se šťouchanými bramborami
 

Žádné komentáře:

Okomentovat