pátek 18. dubna 2014

CAPRESE

na 1 porci si připravíme

60 g mozzarella light
60 g rajčete
1 ČL olivového oleje
bazalka čerstvá
worcestr
sůl a pepř


1 porce 615 kJ



Známé italské Caprese je i u nás velmi oblíbené. Můžete ho připravit na několik způsobů. Zakousnout si k němu můžete opečený tmavý toastový chléb, ale nezapomeňte přičíst kJ.

 
 

 CAPRESE

Rajče a mozzarellu nakrájíme na plátky a střídavě naklademe na talíř. Proložíme bazalkovými listy. Můžete je také na rajčata s mozzarellou natrhat.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem. 





CAPRESE SALÁT

Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kostky nebo použijeme cherry rajčata a minimozzarellu a překrojíme je napůl. Přidáme nakrájenou nebo natrhanou bazalku.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.
Promícháme.
 



CAPRESE JEDNOHUBKY
 
Minimozzarellu a cherry rajče napíchneme spolu s bazalkovým lístkem na párátko.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.









CAPRESE ŠPÍZY
 
Cherry rajčata, bazalkový lístek a minimozzarellu střídavě napichujeme na špejli.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.





Vhodné jako
SVAČINA
VEČEŘE porci zdvojnásobíme, použijeme celé 125 g balení Mozzarelly
POHOŠTĚNÍ


Žádné komentáře:

Okomentovat