na 1 porci si připravíme
60 g mozzarella light
60 g rajčete
1 ČL olivového oleje
bazalka čerstvá
worcestr
sůl a pepř
1 porce 615 kJ
Známé italské Caprese je i u nás velmi oblíbené. Můžete ho připravit na několik způsobů. Zakousnout si k němu můžete opečený tmavý toastový chléb, ale nezapomeňte přičíst kJ.
CAPRESE
Rajče a mozzarellu nakrájíme na plátky a střídavě naklademe na talíř. Proložíme bazalkovými listy. Můžete je také na rajčata s mozzarellou natrhat.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.
CAPRESE SALÁT
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na kostky nebo použijeme cherry rajčata a minimozzarellu a překrojíme je napůl. Přidáme nakrájenou nebo natrhanou bazalku.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.
Promícháme.
CAPRESE JEDNOHUBKY
Minimozzarellu a cherry rajče napíchneme spolu s bazalkovým lístkem na párátko.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.
CAPRESE ŠPÍZY
Cherry rajčata, bazalkový lístek a minimozzarellu střídavě napichujeme na špejli.
Osolíme, opepříme, pokapeme olejem a worcestrem.
Vhodné jako
SVAČINA
VEČEŘE porci zdvojnásobíme, použijeme celé 125 g balení Mozzarelly
VEČEŘE porci zdvojnásobíme, použijeme celé 125 g balení Mozzarelly
Žádné komentáře:
Okomentovat