čtvrtek 17. dubna 2014

KUŘE NA CITRÓNU S BRAMBORAMI

na 4 porce si připravíme

600 g kuřecích paliček
600 g brambor
1 citrón
2 PL plnotučné hořčice
1 PL olivového oleje
1 - 2 stroužky česneku
oregano
sůl a pepř




1 porce = 1815 kJ



Kuřecí paličky omyjeme, polijeme šťávou z jednoho citrónu, potřeme ze všech stran hořčicí, česnekem, osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče.
 
Brambory okrájíme, omyjeme a pokrájíme na čtvrtinky. Přidáme ke kuřeti, osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
 
Podlijeme vodou a pečeme na 200 °C asi hodinu a půl. První hodinu maso občas otočíme a poléváme šťávou. Poslení půlhodinu jen přeléváme, aby se udělala kůrčička. Před dopečením asi 10 minut, posypeme oreganem.
 
Podáváme se zeleninovým salátem, doporučuji okurkový.
 
Toto chutné jídlo je podle řecké receptury. Citrón a olivový olej jsou typické řecké ingredience.
 
Vhodné jako
OBĚD

Žádné komentáře:

Okomentovat