pondělí 12. května 2014

DRŮBEŽÍ JÁTRA NA CIBULCE

 na 3 porce si připravíme

500 g drůbežích jater
100 g jarní cibulky
50 ml bílého vína
100 ml kuřecího vývaru
1 PL rostlinného oleje
petrželka
sůl a pepř







1 porce = 1144 kJ



Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibulku, kterou krátce osmahneme. Nemáme-li jarní, postačí obyčejná cibule, pokrájená na půlkolečka. Přidáme očištěné a podle potřeby překrájené jatýrka. Opékáme je ze všech stran. Osolíme, opepříme.
 
Přilijeme víno, necháme chviličku odpařit. Pak vlijeme vývar a necháme pod pokličkou podusit na mírném stupni asi 10 minut.
 
Rozdělíme na talíře a hojně posypeme petrželkou.

Vhodné jako
OBĚD s rýží
VEČEŘE s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem

Žádné komentáře:

Okomentovat