čtvrtek 27. března 2014

OBĚD

... je hlavní jídlo dne, které by mělo být teplé. Není méně důležité než snídaně. Obědvejte skutečně ve správném čase, tj. mezi 12 -14 h.

Oběd si  připravíme ze 100 - 150 g masa přílohu  v doporučeném množství  podle  článku PŘÍLOHY. K tomu zeleninovou oblohu nebo salát. Množství masa a přílohy si upravte podle svého stravovacího režimu. Zelenina není tolik bohatá na kalorie, takže si jí dopřejte podle chuti, ale nevynechávejte ji, je důležitým zdrojem vitamínů.
 

Když vynecháte večeři, je to menší zlo, než když vynecháte oběd. Tělo by hladovělo a odpoledne nebo snad dokonce večer, kdy mu dáte milostivě najíst, si kalorie které dostane uloží v tuk.
 
Do čtyřicítky může tělo ještě dělat kompromisy, ale jednou ho přejde trpělivost s naším stravováním a začne reagovat ukládáním tuku, pálením žáhy, vysokým cholesterolem, nebo začnou problémy s krevním oběhem. Toto všechno jsou důvody, proč bychom se měli začít starat o své stravovací návyky a změnit je.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat