středa 26. března 2014

SVAČINA

... je menší jídlo podávané mezi jídly. Pravidelné svačiny předcházejí hladu a dávají nám potřebnou energii. Zdravou svačinu s obsahem vitamínů nám zajistí ovoce a zelenina.


Přesnídávka se podává mezi snídaní a obědem. Je vhodná pro ty, kteří snídají v časných ranních hodinách. Je nutná při dietě, aby jste dodržovali interval 2 - 3 h mezi jídly.

První polovina dne je ideální na mléčné výrobky, takže k přesnídávce jsou vhodné např. jogurty a ochucené tvarohy, ale také mléčný shake. Při přesnídávce je vhodná doba zahnat chuť na sladké čerstvým ovocem.





Odpolední svačina se podává mezi obědem a večeří. Běžně není nutná, ale pokud chcete dodržovat redukční dietu, tak jako u dopolední svačiny je potřeba dodržovat interval 2 - 3 h mezi jídly.

Odpoledne dejte přednost zelenině. Z ovoce volte pouze jablko a pomeranč. Přichystejte si malý zeleninový salát nebo si nakrájejte čerstvou zeleninu.



Druhá večeře se podává cca 2 h po večeři.

Zpravidla je to jablko, mandarinka nebo pomeranč. Také čerstvá zelenina např. zelená paprika, mrkev, kedlubna.






 

Žádné komentáře:

Okomentovat